Оголошено ціни на новий Volvo EX90: в Україні з 2024 року

10:04 | КВІТЕНЬ 14 2023
Оголошено ціни на новий Volvo EX90:  в Україні з 2024 року

Орієнтовна вартість становить від 3 363 394 гривень*.

Замовлення на Volvo EX90 можна зробити вже зараз в офіційному дилерському центрі Volvo Winner Automotive в м. Києві, заповнивши форму нижче в новині. 

У першому кварталі 2024 року Volvo EX90 з’явиться в Україні. Електромобіль буде представлений у шоурумі нашого дилерського центру та для випробування на тест-драйві.  Компанія Volvo Cars вперше презентувала цей повністю електричний 7-місний SUV минулого року. SUV буде доступним у версіях Twin Motor та Twin Motor Performance.

Для ринку України Volvo EX90 виготовлятимуть на заводі у США. Наразі 22 власники очікують на свої нові електромобілі. Отримати їх можна буде вже у другому кварталі 2024 року.

Топові можливості серед усіх Volvo

Порівняно з усіма попередніми моделями Volvo, електромобіль Volvo EX90 має найвищий рівень безпеки. Новий SUV оснащений найдосконалішими датчиками на автомобільному ринку: 8 камер, 5 радарів, 16 ультразвукових датчиків та технологія lidar. А це – огляд на 360° в реальному часі.

Volvo EX90 – єдиний автомобіль на ринку, оснащений технологією lidar.  Інтегрована у дах Volvo EX90 вона постійно сканує простір попереду авто, забезпечуючи високоточну оцінку форми та розміру об'єктів у тривимірному середовищі. Lidar виявить пішоходів на відстані до 250 метрів. Якщо попереду щось невелике і темне, наприклад, шина на темній дорозі, технологія розпізнає її за 120 метрів. І все це під час руху швидкісним шосе, незалежно від освітлення. Lidar – це гарантія реалістичного сприйняття навколишнього простору, яке камери та радари не в змозі забезпечити самостійно.

Окремий блок датчиків, а також камера, інтегровані для розпізнавання внутрішнього стану водія. Із системою розуміння водія, Volvo EX90 зчитує інформацію про його стан і самостійно здійснить заходи для уникнення зіткнення. Це перевищує можливості усіх попередніх Volvo.

Цими та іншими технологіями виробник підготував Volvo EX90 до того, що він став першим Volvo, апаратно готовим до впровадження технології автономного водіння.

Збільшений запас ходу

На одному заряді електромобіль долає до 585 км у комбінованому циклі. І менше ніж за 30 хв** акумулятор заряджається від 10 до 80 %.

Повнопривідний Volvo EX90 із подвійним двигуном живиться від батареї ємністю 111 кВт·год і двох електродвигунів із постійними магнітами. Вихідна потужність Volvo Twin Motor становить 300  кВт (408 к.с.) і 770 Нм крутного моменту. Вихідна потужність Volvo Twin Motor Performance становить 380 кВт (517 к.с.) і 910 Нм крутного моменту. 

Повністю електричний Volvo EX90 – перший автомобіль Volvo, апаратно готовий для двонапрямленої зарядки. Акумулятор авто можна використовувати як додаткове джерело енергії: живити електроенергією дім, електричні пристрої чи навіть інший електромобіль Volvo. Власники зможуть отримувати більше енергії, коли є надмірна ємність відновлюваної. А під час пікового навантаження –  спрямовувати її назад у мережу. Це і ефективніша та стабільніша мережа, і менші викиди CO₂.

Сучасний комфорт

Скандинавський мінімалістичний дизайн, ефективна аеродинаміка та щоденна функціональність вдало поєднані у просторому 7-місному електромобілі. Він оздоблений інноваційним матеріалом Nordico, який демонструє новий стандарт дизайну інтер’єру у преміальних авто.

Салон із екологічних матеріалів, динаміки Bowers&Wilkins, центральний екран у 14,5 дюймів для миттєвого контакту з системою мультимедіа та Google – це модерновий стиль найсучаснішого Volvo. Найновіші технології обчислення,  програмне забезпечення і новий рівень підключення інтегровані для комфортних подорожей і навіть вирішення робочих справ за кермом.

 «Volvo EX90 зарядить енергією життя власника та забезпечить новий рівень розуміння світу навколо. Створений, щоб дарувати відчуття свободи, безпеки і впевненості, автомобіль попіклується про власника за будь-яких умов. Безпека та надійність у ДНК Volvo»,наголосив Артем Ткаченко, бренд-директор Volvo в Україні.

Volvo EX90 буде доступним у версіях Twin Motor вартістю від 3 363 394 гривень та Twin Motor Performance – від 3 483 094 гривень*. Основна відмінність між версіями – це різниця у прискоренні, рівні енергоспоживання та максимальній потужності двигуна.

Показник

Twin Motor

Twin Motor Performance

Прискорення 0-100 км\год, с

5.9

4.9

Рівень енергоспоживання, кВт·год\100 км

20.9

21.1

Запас ходу на електротязі у комбінованому циклі, км

585

580

Макс потужність двигуна, к.с.

408

517

 

* Вартість автомобіля розрахована станом на 13.04.2023 року за курсом, розміщеним на сайті winner.ua. Наданий розрахунок є попереднім та вимагає уточнення у офіційного дилера Volvo ТОВ "Віннер Автомотів" в м. Києві. Остаточна вартість автомобіля вказується у договорі купівлі-продажу станом на дату його укладання.

**Швидкість заряджання та запас ходу авто є попередніми, вони отримані на основі оцінок і розрахунків Volvo Cars для EX90. Вказаний діапазон стосується початково доступної версії з двомоторним повним приводом (300 кВт/408 к.с.). Діапазон може бути різним, залежно від комплектації. Запас ходу та споживання енергії в реальних умовах змінюються залежно від способу використання авто та інших зовнішніх факторів. Час заряджання може змінюватись і залежить від таких факторів, як зовнішня температура, температура акумулятора, обладнання для заряджання, стан акумулятора та стан автомобіля.

Запит на передзамовлення