Volvo Cars на 75 % скоротить викиди СО2 на кожне авто

10:12 | ГРУДЕНЬ 14 2023
Volvo Cars на 75 % скоротить викиди СО2 на кожне авто

 

Volvo Cars планує стати кліматично нейтральною компанією до 2040 року та зменшити викиди вуглецю на 40 % протягом 2018-2025 років. За перші 9 місяців 2023 року загальні викиди СО2 на один автомобіль на 19 % нижчі, ніж у 2018 році.

Мета скоротити викиди вуглекислого газу на 75 % до 2030 року доповнює прагнення компанії продавати лише електромобілі. Це нівелює викиди вихлопних газів для модельного ряду Volvo.

Наразі Volvo Cars приєднується до коаліції Першопроходців First Movers Coalition (FMC) Всесвітнього економічного форуму. Закупівельні потужності компанії буде спрямовано на нові чисті технології. Це підтримає перехід до використання алюмінію, де майже відсутній вуглецевий слід.

Volvo Cars – перший автовиробник, що співпрацює зі шведським виробником сталі SSAB для розробки високоякісної сталі з майже нульовими викидами для автоіндустрії. Очікується, що первинна та перероблена листова сталь від SSAB буде інтегрована у модельний ряд Volvo до 2026 року.

 «COP28 – це історичний момент відповідальності за боротьбу зі зміною клімату, — зазначає Хав’єр Варела, головний операційний директор і заступник генерального директора Volvo Cars. — Світ має терміново об’єднатися та діяти, щоб уникнути найгірших наслідків зміни клімату. Volvo Cars робить свій внесок, – та закликає політичних і бізнес-лідерів у всьому світі зробити свій».

Цьогоріч автовиробник презентував повністю електричний компактний EX30. Цей SUV має найнижчий вуглецевий слід з-поміж усіх Volvo на сьогодні. EX30 доповнює портфель повністю електричних моделей Volvo, продажі яких за перші 9 місяців 2023 року склали 16 % від загальних.

Натомість останній Volvo із дизельним двигуном випустять на початку 2024 року. Компанія припинила інвестувати у дослідження та розробку нових ДВЗ. Замість технологій минулого, Volvo Cars дивиться у майбутнє.

Компанія працює над проблемою викидів вуглецю у всьому ланцюгу постачання та виробничої діяльності, включно з логістикою. У 2022 році 69 % виробничої діяльності забезпечувалися кліматично нейтральною енергією. Відтоді автовиробнику вдалося досягнути 100 % кліматичної нейтральності електроенергії на кожному із заводів у всьому світі.

Влітку Volvo Cars першою серед автовиробників оголосила про перехід до відновлюваного пального замість традиційного викопного – біопаливо використовуватиметься для 86 % міжконтинентальних морських перевезень. Це зменшить викиди вуглекислого газу під час морських перевезень на 84 %.

Попереду ще довгий шлях 

Кліматичний саміт COP28 має за основу опублікований у вересні глобальний кліматичний звіт ООН, що містить рекомендації для конкретних секторів економіки, включно із транспортним. Для автомобільної промисловості «відмова від двигунів внутрішнього згоряння та використання електромобілів має найбільший потенціал для пом’якшення наслідків зміни клімату в секторі». Цей висновок тісно пов’язаний із діями Volvo Cars щодо електрифікації та відходу від авто, що працюють на викопному пальному.

Електрифікація всього модельного ряду Volvo Cars є одним з ключових аспектів для перетворення автоіндустрії у сферу без жодних шкідливих викидів. Щоб задовольнити зростаючий попит на електромобілі, Volvo в Україні одним із перших серед офіційно представлених автобрендів запропонував новий сервіс – Підписку на авто. Користування новим електромобілем за щомісячним фіксованим платежем, без володіння та довгострокових зобов’язань, стане для багатьох цікавим досвідом і позитивно вплине на екологію.

Новий сервіс надасть користувачам не лише свободу дій, а й можливість користуватися офіційними електромобілями – де включені усі послуги, від ТО до страхування. Сама ж Volvo Cars із кожним маленьким кроком наближається до глобальної мети – стати кліматично нейтральною до 2040 року.

Найнижчий вуглецевий слід з-поміж усіх автомобілів Volvo на сьогодні стосується доступних у всьому світі авто із пробігом понад 200 000 км. Мета щодо скорочення викидів вуглекислого газу на один автомобіль охоплює усі викиди в глобальному протоколі компанії Volvo Cars щодо парникових газів (ПГ), окрім підкатегорії «Виробництво та розподіл пального та електроенергії» у категорії «Використання реалізованої продукції».