Оновлення ПЗ через повітря доступне в Україні – першим це запроваджує Volvo

12:12 | ГРУДЕНЬ 18 2023
Оновлення ПЗ через повітря доступне в Україні –  першим це запроваджує Volvo

Технологію OTA (Over The Air) підтримують усі автомобілі з мультимедійною системою на основі Android (iCup). Для українців OTA доступна із 11 грудня 2023 року та є повністю безкоштовною. Перші власники вже оновили ПЗ до версії 2.13 у такий спосіб.

iCup інтегровано у моделі Volvo з 2022 модельного року: це XC60, V90 Cross Country, електричні C40 та XC40. Моделі 2023 модельного року і пізніше з iCup – це XC90, XC60, V90 Cross Country та V60 Cross Country, S90, XC40 та електричний C40. І, звісно, iCup буде підтримувати новий Volvo EX30.

Оновлення ПЗ через повітря здійснюється у два етапи: завантаження та встановлення. Завантаження ПЗ відбувається під час використання авто – автоматично в фоновому режимі, щоб не відволікати власника. Для цього треба активувати опцію завантаження на центральному екрані авто.  

Коли оновлення ПЗ стає доступним для встановлення, власник може переглянути, які саме оновлення внесені в пакет. Щоб запустити встановлення, потрібно підтвердити це в один клік на  центральному дисплеї авто. А також вийти з авто та заблокувати його.

Процедура встановлення триває до 90 хв, підключення до інтернету не потрібне. Користуватися авто під час встановлення ПЗ власники не зможуть, тому для цього етапу варто обирати вільний від поїздок час.

«Запуск оновлення ПЗ через повітря надає Volvo Cars конкурентну перевагу,вважає Артем Ткаченко, бренд-директор Volvo в Україні. – Автомобілі Volvo з часом лише вдосконалюватимуться, але для цього власникам більше не потрібно витрачати час та кошти, щоб дістатися дилерського центру. Volvo вкотре доводить, що є лідером у сфері інновацій».

Пріоритетом для Volvo Cars є постійне покращення клієнтського досвіду, тому  очікується, що найближчим часом у застосунку на телефоні з’явиться функція планування часу встановлення оновлення. Вона дозволить власникам не лише відстежувати процес встановлення, а й планувати його завчасно. Автовиробник також зобов'язується забезпечувати підтримку OTA на всіх нових Volvo, що презентує у майбутньому.