Топ-нагорода Volvo XC90 за безпеку в оновленому краш-тесті від Американського інституту IIHS

17:03 | БЕРЕЗЕНЬ 06 2023
Топ-нагорода Volvo XC90 за безпеку в оновленому  краш-тесті від Американського інституту IIHS

Страховий інститут шосейної безпеки (IIHS) відзначив Volvo XC90 нагородою 2023 TOP SAFETY PICK+. Розкішний позашляховик продовжує традиції Volvo, вкотре демонструючи безпеку як головний принцип бренду.

Цьогоріч IIHS посилив вимоги для отримання нагород TOP SAFETY PICK (TSP) і TOP SAFETY PICK+ (TSP+). Згідно з новими жорсткішими критеріями, автомобілі повинні мати ще кращий захист від бічних зіткнень та удосконалені системи запобігання зіткненню з пішоходами. Разом з тим, фари, які не відповідають спеціальним вимогам, повинні бути усунені з кваліфікаційного відбору авто.

Значних змін зазнав оригінальний бічний краш-тест IIHS: відтепер нагороду TSP зможуть отримати транспортні засоби лише із прийнятним або хорошим рейтингом, тоді як TSP+ виключно із хорошим. Це також потребує на 82 % більше енергії для проходження краш-тесту.

М’який гібрид XC90 та плагін-гібрид XC90 Recharge здобули нагороду TSP+ в оновленому краш-тесті. Volvo Cars має чітке бачення безпеки: ніхто не повинен серйозно постраждати або загинути в новому автомобілі Volvo. «XC90 щороку доводить, що є одним із найбезпечніших транспортних засобів на світовому автомобільному ринку», — підкреслила Аса Хаглунд, керівник Центру безпеки Volvo Cars.

Для Volvo екологічна сталість настільки ж важлива, як і фізична безпека, тому  XC90 Recharge пропонує гарний запас ходу виключно на електротязі: це нуль шкідливих викидів у атмосферу. На одному заряді в режимі Pure авто долає до 73 км згідно з WLTP. Volvo Cars прямує до майбутнього з нульовими викидами, тому до 2030 року компанія стане повністю електричною, а до 2040 року —  вуглецево-нейтральною.

Запас ходу зазначений за попередніми розрахунками для нового автомобіля відповідно до випробувань в реалістичному їздовому циклі WLTP в контрольованих умовах. У реальних умовах запас ходу може відрізнятися. Описані функції можуть бути опціональними. Технічні специфікації можуть відрізнятися на окремих ринках.

ПЕРЕГЛЯНУТИ КОМПЛЕКТАЦІЇ ТА ЦІНИ XC90

ЗАПИТ НА ПРОПОЗИЦІЮ